Nem rég érkezett meg a World of Warcraft: Battle for Azeroth-hoz a legújabb 8.2-es patch, mely a Rise of Azshara névre hallgat. Korábban, már írtunk arról, hogy milyen újításokat tartalmaz az új frissítés és arról is, hogy milyen első benyomást keltett a két új sziget közül a nagyobbik, Nazjatar. Most pedig jöjjön Mechagon.


A két új sziget közül valószínűleg Nazjatar-on fognak több időt tölteni a playerek. Ennek több oka is van: a nagák lakta sziget külön World Questeket kapott, míg Mechagon-ban egy gyűjtögetős újdonság érkezett – amiről még szó lesz – , Nazjatar-on lesz az új raid, Mechagonba pedig új dungeon, a szigetek között is méretkülönbség van az előbbi javára és maga Nazjatar történelme is monumentálisabb, mint a mechagnómoké. Ettől függetlenül szerethető lett Mechagon.

Forrás: Reddit
Forrás: wowhead.com

A sziget történetének lényege röviden az, hogy a gnomeregan-i gnóm Mechagon király fedezte fel újra ezt az ősi szigetet 400 évvel korábban és telepítette be gnómokkal. Idővel viszont elkezdte gépiesíteni a népét, hogy egy Yogg-Saron által kreált átkot ki tudjon védeni, mely a fiának Erazmin hercegnem nem tetszett, mert apja nem törődött azzal, hogy ki akarja gépesíteni a testét és ki nem, ráadásul a gépesítéssel saját befolyása alá is vonhatta alattvalóit. Mivel többen ellenálltak a király akaratának, Mechagon épített egy gépet, mellyel mindenkit át tud alakítani. Ennek a a folyamatnak a megakadályozásában kell segítenünk a hercegnek.

A játékosok frakciótól függően a gnómokkal vagy a goblinokkal érkeznek a szigetre, ahol számukra érdekfeszítő technológiákkal találkoznak és ezek tanulmányozásáért – és persze az egymás közti rivalizálás miatt – felajánlják segítségüket a hercegnek apja ellen, aki a föld alatti Mechagon City-ben székel.

Mechagon király
Forrás: Twitter
Erazmin herceg

Nagyjából a szigetet a mechanikus lények és troggok dominálják, de megtalálható néhány állatfaj is. A korábbiakhoz képest szembetűnő újítás, hogy alapanyagokat gyűjtögethetünk a szigeten mobok farmolásából, qestekből és missions-ből . Ezekből persze van tescos, rare és epic is. Az alapanyagokból pedig különböző tárgyakat vagy akár mountot is legyártathatunk.

Az alapanyagokért cserébe különböző dolgokat craftoltathatunk le.
Forrás: Wowhead

Újabb reput is kapunk a rustbolt-i Erazmin herceg népéhez, mely elérhető az allisok és hordások számára is, méghozzá Rustbolt Resistance néven. A megszokott módon különböző tárgyakat, recepteket és mountot vásárolhatunk, amennyiben elérjük a megfelelő szintet.

Akár ezt a mountot is megvehetjük, ha kirepuztuk Rustbolt Resistance-t.
Forrás: Wowhead

Ahogy fentebb említettük, Operation: Mechagon néven új megadungeon fog érkezni nemsokára 8 bossal és Mechagon királlyal, mely kellő kihívást fog jelenteni a Mythic-csapatok számára.

Összességében Nazjatar-hoz hasonlóan Mechagon is rendben van. A sziget miliője illik a sztorihoz, ahogy a zene is. Jó néhány órát el lehet tölteni különböző item-ek és mount-ok farmolásával, és személy szerint már várom a Dungeon-t is, kíváncsi vagyok milyen feelinget sikerült a készítőknek belevarázsolniuk a föld alatti városba.


Kapcsolódó: