Az utóbbi időben egyre több hír kering arról, hogy hamarosan bemutatkozik a Huawei saját operációs rendszere, a HongMeng OS. A legutóbbi hírek arról szóltak, hogy a Huawei Mate 30 szérián tesztelik az Android kínai kihívóját.


Az ügyben most megszólalt Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és egyben vezérigazgatója is, aki a francia Le Point-nak beszélt az Android-ról és a HongMeng OS-ről. A kínai üzletember szerint a Huawei egyelőre még nem rendelkezik azzal az ökoszisztémával, mellyel a Google és az Apple az Android és a iOS tekintetében és szükségük van még néhány évre, hogy beérjék a két óriást.

“Jelenleg nem szándékunk felváltani az Androidot, ha azonban a Google rendszere nem lesz elérhető a Huawei számára, létre fogunk hozni egy ökoszisztémát az operációs rendszerünk számára. A HongMeng valószínűleg gyorsabb, mint az Android és a Mac OS, és nem csak okostelefonokon való futtatásra tervezték, hanem más eszközökön is használható lesz.” – fogalmazott Ren Zhengfei a Huawei körül kialakult helyzetről.

Ren Zhengfei
(Forrás: SoyaCincau.com)

Ren elmondta, hogy Kínában már használják egyes eszközökön a HongMeng OS-t és bár nem árulta el, hogy pontosan milyen eszközökről van szó, azt elmondta, hogy jó előjelekkel várják az operációs rendszer elkészültét: “Operációs rendszerünk feldolgozási késleltetése kevesebb, mint 5 ezredmásodperc, ami kiválóan alkalmassá teszi dolgok internetes eszközökön és önjáró járműveken való használatra”. – fogalmazott a cégvezér.