Rendeződni látszik a kapcsolat az USA és Kína között Donald Trump visszavonulója miatt, de a Huawei nem akarja a véletlenre bízni a dolgot, ezért gőzerővel dolgozik a saját fejlesztésű HongMeng OS operációs rendszerén, mely lassan már tesztfázisba kerül.


Hosszas herce-hurca után a Japánban tartott G20-as csúcson bejelentette Donald Trump amerikai elnök, hogy visszavonja a Kína elleni, leginkább Huawei-t érintő szankciókat, mellyel mégis csak lehetősége lesz a kínai gyártónak használnia az Android rendszert.

Az ázsiai ország vezetőit, azon belül is a Huawei vezetőit nem ejtették a fejükre, mert amilyen gyorsan visszavonta Trump a szankciókat, olyan gyorsan ki is vetheti megint, ha bal lábbal kell fel. Éppen ezért nem bízza a véletlenre a kínai gyártó a dolgokat és továbbra is gőzerővel fejlesztik saját operációs rendszerüket, a HongMeng OS-t. Olyannyira jól áll a folyamat, hogy már a tesztfázisnál tart.

A Huawei Central portál nemrégiben egy illetékestől kapott olyan e-mailt, hogy a Huawei embereket toboroz a HongMeng OS teszteléséhez, méghozzá az új Huawei Mate 30-as mobilon.

Így nézhet ki a Huawei Mate 30 (Forrás: Pocket-lint)

Olyan értesülések is napvilágot láttak, hogy nem csak a Mate 30-on fogják tesztelni a kínai operációs rendszert, hanem azzal egyidőben fog megjelenni a piacon. Pontos dátum még az új telefon megjelenéséről nincs, de nagy valószínűséggel idén ősszel kerül a boltokba.

Kiszivárgott kép a Huawei Mate 30-ról (Forrás: gizmochina.com)