Az AMD nemrég dobta piacra az új Radeon RX 5700 és RX 5700 XT videokártyáit, melyek mellé érkezett a Radeon Software 19.7.1 elnevezésű meghajtóprogram is.


A frissített meghajtóprogramot megéri letölteni a Radeon kártyával rendelkező playereknek, mert megtalálható benne a Radeon Anti-Lag funkció, mellyel akár 35%-os beviteli késleltetés (input lag) csökkentésre képes, ha a videokártya képességei limitálják a képkockasebességet.

Az Anti-Lag funkció nem csak az új kártyákra érvényes, hanem a korábbi GCN architektúrás Radeonok esetében is működik. A két új RX 5700 esetében DirectX 9 és 11 játékokkal is kompatibilis a frissítés, míg a régebbi kártyáknál csak DX 11-es játékoknál használható.

Forrás: Origo Tech

Az alábbi fontosabb újításokat tartogatja a Radeon Software 19.7.1:

  • A Radeon RX 5700 kártyák esetében bekapcsolható Radeon Image Sharpening eljárással szinte nulla teljesítményveszteséggel élesíthető a játékok képe.
  • Az AMD Link könnyebben hozzápárosítható a számítógépekhez, és támogatja az Apple TV és Android TV eszközöket.
  • A Wattmanban elérhető a fogyasztásfigyelő mutató, az Auto Tuning pedig részletesen tájékoztat a beállítások változásairól.
  • A megfelelő tévékre való csatlakozás esetén a videokártyák automatikusan alacsony késleltetésű módba tudják kapcsolni a megjelenítőket.

A Radeon Software 19.7.1.-et az AMD oldaláról tudjátok letölteni. Az Anti-Lag funkciót pedig a “Radeon Beállítások”-on belül a “Játék” fülre kattintva éritek el, ahol ki kell választani a kívánt játékot és bekapcsolni az Anti-Lag funkciót a csúszkával. Nem muszáj a meghajtóprogram vezérlőpultjában bekapcsolni, mert játékon belül az “ALT+L” kombinációval kedvünkre ki-be kapcsolhatjuk az Anti-Lagot.


(via. Origo Tech)

Kategória: PC